Naš repertoar je izredno raznolik: od klasike do modernih skladb, od popularne, rockovske in filmske do domače narodno zabavne glasbe in slovenske popevke, seveda pa tudi koračnice, ki so vedno del obveznega programa vsake pihalne godbe. Orkester gradi na tonu, uravnoteženosti med posameznimi sekcijami in fraziranju. Koncerti, ki jih organiziramo sami, so vedno dobro obiskani. Stremimo k stalnemu izboljševanju kakovosti, hkrati pa se trudimo pridobiti čim večje število novih članov. Vsako leto z velikim številom koncertov in nastopov popestrimo številne kulturne in športne prireditve v Ljubljani in drugod po Sloveniji.

Promenadni koncert

Tematski premierni koncerti

Preizkušamo se v različnih glasbenih stilih in tako vsako leto pripravimo premierni koncert z drugačno tematiko, kar od nas godbenikov zahteva veliko vaj in samoodrekanja. Naši tematski koncerti so posegli po muzikalih, plesni glasbi, latino in jazz ritmih in pesmih upora, na njih pa smo sodelovali tudi s priznanimi glasbenimi umetniki kot so Elda Viler, Oto Pestner in harmonikar Marko Hatlak. Lahko trdimo, da smo ljubiteljski orkester, ki dela profesionalno.

Ljubljanska promenada

Že vrsto let zapored smo koordinator promenadnih koncertov, ki potekajo vsako nedeljo ob 11. uri na Novem trgu od sredine maja do konca septembra. Na njih se predstavimo različni pihalni orkestri, ki delujemo na področju Ljubljane (Pihalni orkester Ljubljana, Papirniški pihalni orkester Vevče, Pihalni orkester Bežigrad, Pihalni orkester Ljubljana Vič, Godba ljubljanskih veteranov). S to pobudo smo obudili koncerte, ki so se v Ljubljani nekoč že odvijali in tako ohranjajo tradicijo godbeništva v Ljubljani.

Prvomajske budnice

Poseben dogodek vsem godbam pomeni sodelovanje na budnici na praznik dela. V Sloveniji beležimo prvo budnico že okoli leta 1904, svoj razcvet pa so budnice doživele po 2. svetovni vojni. Tudi takratna Mladinska godba Litostroj je še isto leto, ko je bila ustanovljena, zaigrala nekaj koračnic. Ko so ljudje zaslišali godbo, so odpirali okna, prihiteli na ulice pozdravit godbenike, s seboj prinesli tudi kaj za pod zob in se na tak način zahvalili godbenikom za jutranje bujenje in budnico spremenili v družaben dogodek. In tako je še dandanes.
Prvi maj je poleg budnice prepoznan tudi po kresu in rdečem nageljnu. Na večer pred praznikom se zakuri kres in postavi mlaj, ki je je po 2. svetovni vojni nadomestil praznik sv. Krstnika oz. kresne noči. Po budnici se odpravimo še na Rožnik, kjer z ostalimi nastopajočimi sodelujemo na proslavi.

Veseli december

Orkester poleg božično novoletnega koncerta, ki pomeni vrhunec veselega decembra, sodeluje tudi na sprevodih in popestritvi dogajanja v stari Ljubljani. Še posebej smo ponosni na svojo zvesto publiko, ki se z leti vedno bolj povečuje in tako nam godbenikom še najlepše poplača naš trud.

Korakanje

Korakanje

V pihalnem orkestru dajemo velik poudarek tudi zunanjemu izgledu v smislu postrojitvenih pravil in korakanja. Pravila pri korakanju in postrojih so splošna pravila in norme, ki opredeljujejo postopke posameznikov in godbe pri izvajanju. Z izvajanjem in spoštovanjem teh pravil se zagotavljajo kolektivno in usklajeno delo, disciplina in pravočasno izvajanje ukazov.
V orkestru se trudimo zagotavljati enoten videz in urejenost, kar krepi in razvija občutek pripadnosti.

Rokov sejem

Turistično društvo Lipa Dravlje skupaj z župnijo poskuša s prireditvijo Rokov sejem čim bolj nazorno obuditi spomin na nekdanje praznovanje. Dogajanje je na Trgu svetega Roka pred novo cerkvijo na Rokovo nedeljo, t.j. prva nedelja po godu sv. Roka, 16. avgusta, na katerem vsako leto skupaj z Gasilci Dravlje sodelujemo v povorki, nato pa na trgu izvedemo še koncert.

Z ladjico po Ljubljanici

Od maja do septembra po Ljubljanici vozi ladjica, ki se spremeni v plavajoči oder, na katerem nastopamo tudi s Pihalnim orkestrom Ljubljana. Koncerti potekajo pod okriljem Zveze kulturnih društev Ljubljana. Ladjica izpluje pri prulskem mostu ter potuje mimo Tromostovja in Plečnikovih arkad do Zmajskega mosta, kjer se obrne nazaj proti Prulam.

Gostovanja

Zelo radi potujemo po Sloveniji in tudi izven njenih meja. Na gostovanjih izvedemo samostojni koncert ali pa se udeležimo skupnega nastopa z drugimi godbami, po čemer pa večkrat sledi najprijetnejši del gostovanja – druženje.

Nastopi po naročilu

Z veseljem se odzovemo povabilu, če želite z našim igranjem popestriti dogodek ali prijateljsko druženje ali pa slavljenca presenetiti z budnico ali igranjem na zabavi. Če želite, da z našim vsestranskim programom, ki obsega koračnice, rockovske in popularne skladbe, muzikale, slovensko popevko, narodno zabavne melodije in še marsikaj, sodelujemo na vašem dogodku ali prireditvi, nam pošljite povpraševanje.