Ponosni smo na iskrena prijateljstva, ki so v letih nastala ter tudi na partnerske zveze, ki so se z leti stkale med nekaterimi godbeniki in godbenicami. Prav vsak godbenik pa si v orkestru nabira življenjske in glasbene izkušnje, pozitivno energijo in nepozabne dogodivščine.

Orkester smo ljudje

Orkester smo ljudje

V orkester smo včlanjeni godbeniki vseh starosti in poklicev. Za delovno aktivne člane orkester predstavlja sprostitev po napornem delavniku, za upokojence popestritev družabnega življenja in ohranjanje kondicije, za mlade pa glasbeni napredek in dobrodošel predah med študijskimi obveznostmi. Pomembno se nam zdi, da ko hodimo po skupni poti, se med seboj cenimo in spodbujamo.

Orkester nas spodbuja k rasti

Zavedamo se, da vsak godbenik pokaže tisto najboljše, kar lahko, in tako doprinese k še boljšemu počutju v orkestru, pa tudi k boljšemu muziciranju. Tako ima prav vsak možnost za lastno napredovanje. Vsak posameznik skupaj z orkestrom gradi na tonu, skrbi za uravnoteženost med posameznimi sekcijami in je pozoren na fraziranje. Vsi skupaj in vsak posebej se ves čas trudi za stalno izboljševanje lastne in skupne kakovosti, hkrati pa želimo tudi pridobiti čim večje število novih članov.

Orkester nas druži

Pomemben in zelo prijeten del sodelovanja pri godbi je tudi druženje na piknikih, intenzivnih vajah in različnih obletnicah. Najmanj enkrat na leto se odpravimo na intenzivne vikend vaje, konec šolskega leta pa zaključimo s piknikom. Med letom pa člana godbe, ki praznuje okroglo obletnico, včasih presenetimo tudi s podoknico.