Gregor Vidmar

Vodenje Pihalnega orkestra Litostroj je kot sedmi dirigent prevzel konec oktobra 2006. S tem je v orkestru zavel nov veter. Orkester je začel graditi na tonu, uravnoteženosti med posameznimi sekcijami in fraziranju. Kot umetniški vodja je vsako leto pripravil tematski izbor atraktivnih zahtevnejših skladb, ki jih smo jih predstavili na premiernih koncertih. Orkester je vodil kar 15 let, vse do avgusta 2021.

Glasbeno udejstvovanje

Gregor Vidmar je po izobrazbi akademski glasbenik in profesor klarineta. Zaposlen je v Orkestru Slovenske vojske, kjer je odgovoren, da protokoli in slovesnosti potekajo brez zapletov.

Ima veliko izkušenj na področju instrumentalne glasbe in vodenja orkestrov. Kot predvodnik oz. ceremonialni dirigent v Orkestru Slovenske vojske je s »show« programom sodeloval na »Tatoo« festivalih širom Evrope in v Švici. V ponos si šteje, da je sodeloval na največjem festivalu vojaških orkestrov na Rdečem trgu v Moskvi. Kot mentor za predvodništvo in korakanje sodeluje z različnimi pihalnimi orkestri po Sloveniji. Na področju dirigiranja se je izobraževal pri Alfredu Reedu, Tomažu Habetu, Franzu Cibulki, Janu Coberju, Petru Kleine Schaarsu in drugih. Je aktiven član komisije za korakanje in figurativo pri Zvezi slovenskih godb.

Zaveden Prlek iz Ljutomera

Živi v Dolskem. Njegovo življenje je glasba, ki ga spremlja od jutra do večera. Posebna strast pa so potovanja z nahrbtnikom in nekaj cekini v žepu. Z avtobusi, vlaki in drugimi še premikajočimi se sredstvi je prepotoval dobršen del Azije. Rajžal je po Vietnamu, Kambodži, Mjanmaru, Burmi, Laosu, Tajski … Meni pa, da pregovor “Povsod je lepo, a doma je najlepše” še vedno drži.

Gregor je tudi tekač in zagovornik aktivnega preživljanja prostega časa v naravi. Njegov dosedanji največji tekaški podvig je bil ultramaraton, kjer je v 8 urah pretekel 75 km razdaljo od Celja do Logarske doline. Ker pa je mnenja, da človek, ki ne napreduje, nazaduje, ima namen preteči 100 kilometrski ultramaraton.

V svojem življenju je posebej ponosen na svoje starše in se jim zahvaljuje za vse situacije, ki mu prinašajo razumen pogled na življenje. Krona njegovega življenja so Tina, sin Juš in hčerka Ela.